«Són dos actors plens de sensibilitat, intel·ligents i amb un compromís brutal.»
Àlex Murrull, cap d’estudis de Plató de Cinema, es reincorpora a l’escola després del rodatge de “42 segundos”, la seva primera com a director amb Jaime Lorente i Álvaro Cervantes com actors protagonistes. Quedem amb ell per parlar de la seva experiència.
Entrevista:
“42 segundos”, la pel·lícula que acabes de dirigir juntament amb el Dani de la Orden, tracta sobre la selecció espanyola de waterpolo de Barcelona ‘92. D’on surt la idea de fer una pel·lícula sobre aquest equip?
Sempre he sentit molt respecte pels esportistes olímpics, aquells que representen esports minoritaris i que cada quatre anys tenen una fita que és la cúspide de l’esport. Fa anys, molts d’ells venien del món amateur, i això encara li donava més força a les seves gestes. Quan vaig conèixer els detalls de com es va gestar la selecció española de waterpolo del 92, vaig veure que resumia l’esperit de superació que pot suposar l’esport o l’anomenat esperit Olímpic. A més, també teníem ganes de parlar de la nostra ciutat, fer un tribut a un moment històric que va transformar Barcelona cap a una ciutat puntera i referent.
Com a director novell, quins són els problemes als que t’has hagut d’enfrontar?
Estar en un rodatge és un treball de gestió emocional constant, tant teu com de l’equip que t’acompanya. A més has d’estar preparat per prendre decisions ràpides que afectaran a la feina de l’equip. En alguns casos allò que tenies planificat a la preproducció no es pot fer d’aquella manera i t’has d’adaptar ràpidament a les necessitats del moment. Es necessiten altes dosis de confiança i velocitat.
Quina ha sigut la part més agraïda de dirigir?
La relació amb els actors principals, amb l’Alvaro Cervantes i el Jaime Lorente, ha sigut increïble. Des de la primera lectura del guió sentia que veien la pel·lícula i els seus personatges de la mateixa manera que nosaltres i sempre que aportaven canvis en la posada en escena era per fer crèixer-les. Són dos actors plens de sensibilitat, intel·ligents i amb un compromís brutal. He après molt amb ells.
Com veus el futur del cinema espanyol i català?
Estem en un molt bon moment. El número de produccions anuals és important i la qualitat dels projectes que es fan aquí està més demostrada amb èxits a dintre i fora del país. Els nous sistemes de distribució a través de les plataformes online han fet que produccions d’aquí hagin triomfat a altres països, i això està ajudant a fer créixer el sector en el país. Tenim tècnics, actors, guionistes, directors i productors de primer nivell.
Per acabar, ens pots explicar alguna cosa sobre els teus pròxims projectes?
Estem donant forma a idees que fa temps en ronden pel cap i amb ganes d’entrar en noves aventures.
Comentarios recientes